Amstelveen geeft 75.000 euro subsidie aan Bostheater

AMSTELVEEN – De Amstelveense gemeenteraad heeft woensdagavond ingestemd met een subsidie voor het Bostheater in het Amsterdamse Bos. Het gaat om totaal om 75.000 euro tot en met 2021. Dit komt neer op 25.000 euro per jaar.

Het plan werd ingediend door AVA-raadslid Jacqueline Höcker en kon rekenen op raadsbrede steun. “Wij zijn van mening dat kunst en cultuur een wezenlijk onderdeel is van een samenleving en zeker binnen Amstelveen een prominente plaats moet hebben,” aldus Höcker.

Het Bostheater heeft volgens AVA een vol, zeer gevarieerd en laagdrempelig aanbod voor jong en oud. Daarnaast heeft het Bostheater een BosLab voor het ontwikkelen van talent en heeft het stageplekken voor mensen met een beperking. Het wordt naast de drie vaste krachten vooral gerund door vrijwilligers.

Directeur Ingejan Ligthart Schenk en zakelijk leider Gwen Bakker zijn blij met de toegekende subsidie: “Dit jaar bestaat het Bostheater 35 jaar. We zien veel kansen voor de toekomst, een goede samenwerking met de gemeente is hierin van essentieel belang. De erkenning van het Bostheater als culturele hotspot door de gemeente Amstelveen betekent dan ook veel voor het Bostheater.”

Foto: Bostheater