Aziatische tijgermug opnieuw aangetroffen in Amstelveen

AMSTELVEEN – Opnieuw is de Aziatische tijgermug (aedes albopictus) aangetroffen in Amstelveen. Het is de derde keer dit jaar dat het insect in Nederland wordt ontdekt. Alle drie de keren gebeurde dit in Amstelveen. De laatste melding is van 31 mei 2019.

Ondanks dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in verband met de privacy geen exacte locaties prijsgeeft, lijkt het aannemelijk dat mug is aangetroffen bij een bedrijf dat lucky bamboo importeert. Lucky bamboo is geen bamboesoort maar een sierplantje dat sinds deze eeuw populair is. Aan de plant worden in China  in verband met Feng Shui allerlei positieve eigenschappen toegeschreven zoals geluk, welvaart en voorspoed.

De NVWA bestrijdt invasieve exotische muggen na vondsten in de open ruimte. In Amstelveen is dat in de regel niet nodig. Hier worden meteen preventieve maatregelen door de locatiebeheerders genomen.

(Foto: Pixabay)