Eerste paal geslagen voor nieuwbouw Hermann Wesselink College

AMSTELVEEN – Voor het Hermann Wesselink College is woensdag de symbolische eerste paal geslagen voor de nieuwbouw. De heren Duco Adema (bestuurder van de Cedergroep), Frank Berkhout (wethouder onderwijs en jeugd), rector Bert Kozijn en directeur van SMT Bouw & Vastgoed Geron Verdellen stelden met een druk op de knop een heistelling in werking.

Het Hermann Wesselink College  gaat ruim 11.000 m2 nieuwbouw realiseren voor de huidige locatie. De school wordt gerealiseerd naast de bestaande school die tijdens de realisatie in gebruik zal blijven. In het hart van het gebouw kan men de weg vinden naar verschillende ‘parels’ van de school, Zo is er bijvoorbeeld een Bèta-Lab, maar ook een medialab en een international room. Deze zogenoemde parels geven de toegang tot de diverse onderwijsvleugels.

Het HWC is een christelijke school voor tweetalig vwo, gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t. De school telt op dit moment 1.700 leerlingen en 150 medewerkers.

De nieuwbouw zal naar alle verwachtingen eind 2020 in gebruik worden genomen