Filmavond in De Meent: The Great Gatsby

AMSTELVEEN – De bioscoop is gesloten, maar filmliefhebbers kunnen maandagavond 15 juli ook in ontmoetingscentrum De Meent hun hart ophalen. Tijdens de filmavond wordt daar ‘The Great Gatsby’ vertoond.

In het voorjaar van 1922 verlaat de schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) het Midwesten en verhuist naar New York City. Hij jaagt zijn eigen American Dream na en neemt zijn intrek in de buurt van de mysterieuze, altijd feestende miljonair Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), en zijn nicht Daisy (Carey Mulligan) en haar man Tom Buchanan (Joel Edgerton), een adellijke rokkenjager. Zo wordt Nick in de fascinerende wereld van de superrijken gezogen en wordt hij getuige van obsessie, waanzin en tragedie.

Regie: Baz Luhrmann. Cast: o.a. Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan en Tobey Maguire. Duur: 143 minuten.

Maandag 15 juli, aanvang 20.00 uur. Ontmoetingscentrum De Meent, Orion 3 in Amstelveen.