Holleeder schuldig aan moord Van Hout & Ter Haak Dorpsstraat

AMSTELVEEN – Crimineel Willem Holleeder is donderdagochtend schuldig bevonden aan de moord op Cor van Hout en de doodslag van Robert ter Haak. Het tweetal werd op 24 januari 2003 neergeschoten op de kruising van de Amstelveense Dorpsstraat met de Stationsstraat voor het Chinese restaurant Royal San Kong. Van Hout overleed ter plekke, Haak twee weken later in het ziekenhuis. Holleeder werd ook veroordeeld voor betrokkenheid bij vier andere liquidaties en kreeg levenslang. Degene die Van Hout en Ter Haak daadwerkelijk neerschoot is nooit gevonden.

De rechter hechtte veel waarde aan de uitspraken van enkele getuigen, waaronder de twee zussen van Holleeder. Hij zou de moord op zijn zwager Van Hout tegen hen hebben bekend. Tegen zijn vriendin zou Holleeder hebben gezegd: “Weet je hoe lang ik hierover heb gedaan? Eindelijk, eindelijk is het gelukt.”

Holleeder gaat in beroep tegen het vonnis.