Informatiebijeenkomst over nieuwe leeskring

AMSTELVEEN – Lezen doe je meestal alleen, maar wanneer je op zoek bent naar meer verdieping, en je jouw kijk op bijzondere werken uit de literatuur wilt delen, is het leuk om je aan te sluiten bij een leeskring. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein organiseert op 13 augustus een informatiebijeenkomst over hoe je een leeskring vormt. Deze dag biedt ook meteen de mogelijkheid om andere mensen met interesse in een leeskring te ontmoeten.

Tijdens het lezen maak je kennis met werelden en personages waar je in je eigen leven wellicht zelden of nooit mee te maken hebt. En soms maakt een boek zoveel indruk op je dat je hier graag met andere mensen over zou praten. Hiervoor is het concept ‘De leeskring’ in het leven geroepen. Je begint met z’n allen aan een mooi boek en wanneer iedereen het verhaal op zijn eigen manier heeft beleefd, komt de leeskring bij elkaar.

In de leeskring bespreek je met andere liefhebbers de verschillende thema’s uit het boek en discussieer je bijvoorbeeld over hoe de schrijver zaken bedoeld heeft, of over hoe de personages in de verschillende situaties hebben gehandeld. Met andere lezers in gesprek gaan zorgt voor nog meer verdieping en misschien wel tot een hele andere kijk op het verhaal. De toegang tot deze informatiebijeenkomst is gratis en je kunt je aanmelden via secretariaat@debibliotheekamstelland.nl

Dinsdag 13 augustus van 10.30 tot 12.00 uur. Locatie: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.