Inschrijving Jonas Ohlsson’s Cobra Summerschool geopend

AMSTELVEEN – Voor het derde opeenvolgende jaar komt kunstenaar Jonas Ohlsson de fantasiespier trainen van Cobra Summerschool leerlingen. Van 19 tot en met 23 augustus is de Cobra Summerschool weer open. Onder leiding van kunstenaar/duizendpoot/DJ/kunstdocent Ohlsson gaan de studenten van Class of ’19 aan het werk met hun eigen energie, intuïtie en creativiteit.

In de zomers van 2017 en 2018 vonden de eerste twee succesvolle edities van de Cobra Summerschool plaats in samenwerking met de Zweedse kunstenaar Jonas Ohlsson. Een week lang was het museumatelier omgetoverd tot een dampende dynamische tekenruimte. Er werd gediscussieerd, gedanst, muziek gemaakt en heel veel getekend. Er ontstond een gezamenlijk tekenbehang en iedere student ging met een pak eigen tekeningen naar huis. In 2018 nodigde hij de vermaarde kunstenaar Charlotte Schleiffert uit om de leerlingen tot grote hoogte te brengen. Dit jaar zal DJ Ike Melchizedek de vernissage naar een hoger plan tillen.

Het programma bestaat uit inhoudelijke colleges kunst en filosofie en heel veel tekenen, tekenen, tekenen. Samen met Ohlsson maken de studenten een reis door hun eigen creativiteit. Ze ontdekken de intuïtieve kracht van het beeld en gaan op zoek naar hun eigen flow en creatieve instinct. Ohlsson hoopt dat tekenen in de toekomst net zo populair wordt als yoga en meditatie nu is.
De Summerschool wordt afgesloten met een inmiddels traditionele feestelijke vernissage van de expositie van de werken die door Class of ’19 zijn gemaakt. Op 23 augustus is iedereen welkom vanaf 16:00 uur.
Studenten kunnen zich aanmelden via de website van het Cobra Museum.

Meer informatie en aanmelden: www.cobra-museum.nl