IVN natuurexcursie over Vogeleiland Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN – De gidsen van IVN Amstelveen nemen u op zondag 14 juli mee voor een natuurexcursie over het Vogeleiland. Deze excursie is afgelast wegens de eikenprocessierups waarvan op het eiland verschillende rupsennesten zijn aangetroffen.

Het Vogeleiland is een speciaal stukje van het Amsterdamse Bos. Het ligt bij de geitenboerderij maar is een beetje verscholen. Het Vogeleiland is beslist niet bedoeld voor grote groepen recreanten maar juist wel voor natuurliefhebbers, die bijvoorbeeld met IVN-gidsen gaan ontdekken wat hier allemaal groeit en bloeit. Het wordt onderhouden door vrijwilligers, die met name gezorgd hebben voor meer ruimte en licht. Het gebiedje heeft verschillende biotopen met allerlei soorten planten en de bijbehorende insecten.

Zondag 14 juli, start om 10 uur. Verzamelen bij de parkeerplaats Groot Kinderbad aan de Nieuwe Meerlaan 4. In het Amsterdamse Bos. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/amstelveen.