Kinderworkshops en live painting met kunstenares Ayako Rokkaku in Van der Togt

 Deze zomer is in Museum Jan van der Togt de tentoonstelling ‘Spelen met kleuren, kleine ontdekkingen’ van de Japanse kunstenares Ayako Rokkaku te zien (8 juni t/m 25 aug.). In juli verhuist Rokkaku haar atelier naar de museumzaal waar bezoekers haar unieke manier van werken van dichtbij kunnen beleven. Speciaal voor kinderen zijn er workshops waarbij zij samen met Rokkaku kunnen schilderen.

Rokkaku schildert een eigen wereld van heldere kleuren en terugkerende symbolen zoals bloemen, diertjes, boten en huisjes. Een terugkerend motief in haar werk zijn meisjes met grote Japanse manga ogen en lange armen die zij vaak close-up afbeeldt.

In de weekenden van 13-14 en 20-21 juli werkt de kunstenares live aan een kunstwerk op zaal tussen 12-17.00 uur. Ze maakt speciaal voor de tentoonstelling ter plaatse een schilderij, door met blote handen acrylverf direct op het doek of karton aan te brengen.

Live painting op:
Zaterdag 13 & zondag 14 juli: 12.00 – 17.00 uur
Zaterdag 20 & zondag 21 juli: 12.00 – 17.00 uur

Kinderworkshops
Op zondag 14 juli en zondag 21 juli om 14.00 uur worden gratis workshops gegeven waarbij kinderen de kans krijgen zelf met haar mee te schilderen. Ook volwassenen zijn welkom!

Kinderworkshops op:
Zondag 14 juli: 14.00 uur – 15.00 uur
Zondag 21 juli: 14.00 uur – 15.00 uur

Aanmelden via: educatie@jvdtogt.nl
(vanaf 5 jaar)