Kitten mee als verstekeling in Tesla uit Rotterdam

AMSTELVEEN – Als je dan toch je eerste reis maakt, dan maar meteen minder milieubelastend. Dat moet een kitten uit Rotterdam dinsdag hebben gedacht toen het beestje meeliftte met een Tesla uit de havenstad.

De kitten had zich verschanst in de onderkant van de elektrische auto en maakte de rit naar de Oranjebaan in Amstelveen. Brandweer en politie waren er bijgehaald om het beestje te bevrijden. Dit bleek een moeilijke klus bij de Tesla. De onderkant van de auto zit geheel dicht en ook via de motorkap kon niet verder in de auto worden gekeken.

Uiteindelijk is het jonge diertje op eigen gelegenheid uit de auto gekomen. Toch vluchtte het beestje meteen weer via de wielkast de auto in toen er mensen in de buurt kwamen.

De vrijwilligers van de Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland kwamen met een alternatief: ,,We hebben het kitten uit de auto gelokt met kittengeluidjes via onze telefoon en na een half uur kwam hij tevoorschijn.  We hebben toen wat voer neergelegd weg bij de auto en het kitten ging naar het voer toe. Daarna hebben we snel de Tesla laten verplaatsen, zodat het kitten niet weer de onderkant in kon gaan,” schrijft een medewerker van de Dierenambulance op Facebook.

Uiteindelijk werd een bench neergezet waarmee het kleine dier binnen vijf minuten kon worden gevangen. Het kitten heeft wel meteen een naam gekregen: Tesla!