Man met EU en NAVO-babbeltruuk krijgt dertig maanden cel

AMSTELVEEN – Een 46-jarige man is deze week veroordeeld voor het maken van meerdere slachtoffers, waaronder in Amstelveen, met een listige babbeltruc. De rechtbank in Arnhem heeft hem daarvoor een gevangenisstraf van dertig maanden opgelegd, waarvan tien voorwaardelijk.

De man bouwde een vriendschappelijke relatie op met een slachtoffer en deed zich voor als hulpbehoevende patiënt. Hij zou dringend geld nodig hebben gehad voor het ondergaan van speciale medische behandelingen aan zijn knie.

Andere slachtoffers maakte hij wijs dat hij een medewerker van de EU of NAVO zou zijn. Hij had geld nodig om een reis te maken, zodat hij een baan bij de NAVO of op Europees Niveau zou kunnen krijgen of behouden.

Omdat zijn bankrekening zou zijn geblokkeerd, of onder zijn eigen naam geen bankrekening of lening zou kunnen afsluiten, kon hij niet op een andere manier aan geld komen. De man beloofde het geld altijd snel terug te betalen.

De rechter vond het ingeleverde bewijsmateriaal overtuigend en oordeelde de man schuldig.

Foto: Youtube/André van Duin bij Politie Rotterdam