Nieuwe rage: jongeren Uithoorn beklimmen dak kantoor oude Cindu

UITHOORN – De politie maakt zich zorgen over een nieuwe gevaarlijke rage onder jongeren in Uithoorn. De Uithoornse jeugd weet het oude kantoorgebouw van de Cindu binnen te komen en het dak op te klimmen, om daar vervolgens een foto te maken. Het pand is onderdeel van de oude chemische fabriek, die in 2010 na 98 jaar dienst zijn deuren sloot.

Alles voor sociale media, maar volgens de politie is de onderneming om op het dak te klimmen levensgevaarlijk. Het dak is niet met hekken omheind. In het bericht dat op Facebook staat, schrijft de politie dat zij maandagavond nog vier jongeren uit het oude kantoorpand hebben gehaald. Deze hebben allemaal een bekeuring van 95 euro gekregen. Tevens moesten de ouders naar het politiebureau komen om de kinderen daar op te halen.

Om te voorkomen dat jeugd niet meer het gebouw binnendringt, met de kans van het dak te vallen, vraagt de politie aan ouders om met hun kroost in gesprek te gaan.

Foto: Google Maps