Politie dankt burgers na succesvolle reanimatie Amsterdamseweg

AMSTELVEEN – De Amstelveense politie spreekt zijn waardering uit over het kordate optreden van enkele burgers bij een succesvolle reanimatie aan de Amsterdamseweg. Op 24 juli om 10:45 uur werd daar een bestuurder van een voertuig onwel.

Door winkelend publiek en andere omstanders werd er direct ingegrepen. Omdat bleek dat het ging om een levensbedreigende situatie hebben zij direct hulp verleend en de hulpdiensten gewaarschuwd. De hulpdiensten hebben de medische zorg overgenomen van de omstanders. Door het directe en snelle handelen van de omstanders kon de man met hartslag en ademhaling overgebracht worden naar het ziekenhuis. Op dit moment is de situatie van de man stabiel.

“Wij hebben geprobeerd zoveel mogelijk omstanders te bellen om ze te bedanken voor de adequate hulp. Omdat we niet iedereen persoonlijk kunnen bedanken hopen we op deze manier ook nog omstanders te bereiken,” aldus de politie op Facebook.