Progammering Jazz in het Dorp 2019 deze week bekend

AMSTELVEEN – Deze week maakt Jazz in het Dorp het volledige programma bekend. Op zondag 1 september treden 21 verschillende artiesten op, op 11 podia verspreid door het Oude Dorp van Amstelveen. Met drie centrale muziekplaza’s én een swingende kidscorner belooft het een geweldige dag te worden voor jong en oud! Op iedere Plaza staan een groot én een kleiner podium, zodat er de hele dag muziek te horen is.

SwingPlaza: Shirma Rouse, Lorrèn & many more
Het Swing Plaza op het Dorpsplein staat garant voor heerlijke luistermuziek. Op het Van Poelgeest hoofdpodium trapt kindervriend Dirk Scheele hier de dag om 14:00 uur af met zijn Zomerpopconcert voor 0 tot 100+. Ook Lorrèn, publiekslieveling van eerdere edities, betovert dit jaar weer het dorp. Gedanst kan er worden op de swingende bop van de The King Swings.
Shirma Rouse sluit hier van 20:00 – 21:00 uur het festival af met een Grande Finale. Zij treedt op met de Dutch Concert Big Band, waarbij een aantal artiesten die eerder op de dag optraden haar zullen vergezellen als gastsolist. Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland.
Op het AH van der Lindenpodium op het SwingPlaza speelt WILD Organ & Drums energieke, soulachtige jazz met hints naar funk en dance. Ook het Ye Ting Lo kwartet van het Conservatorium van Amsterdam treedt hier op. In het Museum Jan van der Togt biedt het Van Kerkwijkpodium plek aan drie intieme optredens van The Feen Brothers met hun Dave Brubeck Project.

World plaza: muziek van over de hele wereld
Het World Plaza laat muziek van over de hele wereld horen. Niet alleen qua stijl maar ook qua roots: Afrikaanse invloeden, Latin, maar ook Blues/Americana. Op het Ammonite-podium swingt Cojunto Amsterdam, een Latin-sextet met daarin de meest toonaangevende Latin-musici uit Nederland van dit moment. Montis, Goudsmit & Directie op Hammond, Gitaar & Drums is een absolute killer combi! Zij brengen heerlijke dansbare Soul Jazz. Saxofoon kwartet Artvark en drumkwartet Drums United bundelen de krachten, wat leidt tot swingende groove en opzwepende percussie. En op het AM-podium in de Stationsstraat draait JazzDJ Paul Mulder de hele dag de beste jazz, funk en soulmuziek.

BeyondJazz plaza met Steffen Morisson & Tyranni Flock
Het BeyondJazz Plaza voor het Grand Café staat garant voor alles dat nét een stapje verder gaat. Future jazz, funk & Soul, elektronische jazz, new generation… Op het Happy Bodies hoofdpodium spelen de award winnende jonge artiesten van Tyranni Flock frisse en verrassende muziek. Steffen Morrison, na zijn deelname aan The Voice of Holland in 2013 ook bij het grote publiek bekend, brengt hier nummers van zijn CD Movin’ On, maar ook nieuw materiaal. Het Mittelmeier-podium swingt met de besnorde Rotterdamse bandleden van Tommy Moustache, met gedurfde improvisatie, rock riffs, humor, mood swings en melodische avonturen. Met de band Smandem en het Ian Clever kwartet, beiden van het Conservatorium van Amsterdam, kan het niet anders of het dak gaat eraf!
Ook op de drie Yisheng-muziekpunten verspreid door het dorp spelen verschillende artiesten, waaronder de Bovenkerkse formatie Up The Attic, saxofoontalent Ben Fitzpatrick van het Conservatorium van Amsterdam en Roda da Holanda, een onweerstaanbaar feest met de beste Braziliaanse live-muziek.

KidsCorner
In de Rabo KidsCorner rondom de kerk geeft MrLuca twee optredens voor de kleine bezoekers van Jazz in het Dorp. De kindervoorstelling “Waarom? Daarom!” is een feest voor oog en oor. Alleen al kijken naar die grote contrabas, die glimmende saxofoon, drums, gitaar, piano is al interessant, maar wacht maar totdat ze gaan swingen!

Jazz in het Dorp vindt plaats op zondag 1 september, van 14:00 – 21:00 uur in het Oude Dorp van Amstelveen. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.jazzinhetdorp.nl.