Ritprijs buslijn 55 aangepast, compensatie voor reeds gereden ritjes

AMSTELVEEN – Het tarief voor buslijn 55 tussen Westwijk en Station Amsterdam Zuid wordt per 5 augustus aangepast.  Daarnaast krijgen reizigers die op saldo en vol tarief reisden het verschil met het nieuwe tarief, dat zij sinds 3 maart 2019 hebben betaald, vergoed. Dit bedrag kan tussen 1 september en 1 december 2019 opgehaald worden bij een kaartautomaat van GVB.

Lijn 55 vervangt voor een deel de oude sneltram 51 maar legt een langere af. Daardoor moest er ook meer worden betaald door de reiziger. In overleg hebben GVB en de Vervoerregio Amsterdam besloten om het kilometertarief voor bus 55 naar beneden bij te stellen tot 58% van het normale tarief. Hiermee wordt het gemiddelde prijsverschil voor een heen- en terugreis met lijn 55 op saldo 0,35 euro lager ten opzichte van de reis met lijn 51.

De gemeente Amstelveen is blij met de maatregel. Wethouder Rob Ellermeijer. “Het is goed dat dit nu is rechtgezet zodat reizigers die afhankelijk zijn van de lijn niet onnodig op kosten worden gejaagd.”

Met de aanpassing zijn vrijwel alle saldoreizigers (voltarief) voordeliger uit, tot maximaal 0,80 euro voor een heen-en terugreis. 8% van de saldoreizigers (voltarief) heeft na de verlaging van het tarief nog steeds een nadelig verschil van maximaal 0,15 euro ten opzichte van een (heen- en terugreis met oude lijn 51. Zij kunnen zich melden bij GVB Klantenservice via 0900-8011 of het contactformulier op de website.