SP en GroenLinks zijn klaar met woningmarkt en houden actieavond

AMSTELVEEN – Op donderdagavond 26 september houden de SP en GroenLinks een avond voor alle Amstelveners ‘die ook helemaal klaar zijn’ met de huidige situatie van de Amstelveense woningmarkt.

SP en GroenLinks roepen alle inwoners op om naar deze bijeenkomst over woningbouw in Amstelveen te komen en hun stem te laten horen. Naar aanleiding van de bijeenkomst willen de SP en GroenLinks samen in actie komen.

SP-raadslid Adriaans: “Wij begrijpen hoe frustrerend het is, als je al tijden op zoek bent naar een woning, maar de gemeente besluit om opnieuw villa’s of dure appartementen te bouwen in plaats van woningen waar de Amstelveners om vragen. Het gaat om jongeren, studenten, ouderen, politieagenten, verplegers, leraren, starters, gezinnen, oftewel iedereen die al jaren bezig is met het zoeken van een betaalbare woning in Amstelveen, zonder resultaat.”

Volgens de SP en GroenLinks is er de afgelopen jaren door de gemeente vooral de focus gelegd op het realiseren van onbetaalbare woningen. Op deze avond willen de twee partijen samen met inwoners laten horen dat het genoeg is geweest. GroenLinks-raadslid Aouni: “In de gemeenteraad maken we ons al tijden hard voor dit onderwerp, helaas zonder gewenst resultaat, aangezien de coalitiepartijen (VVD, D66, PvdA) steeds kiezen voor duurdere of te kleine woningen. Wij willen samen met de inwoners een duidelijk statement maken richting de coalitie om nu in te zetten op écht betaalbare woningen.” Ook worden andere organisaties, politieke partijen en andere belanghebbenden uitgenodigd om zich bij dit initiatief aan te sluiten.

De partijen zeggen de steun hard nodig te hebben om verandering op gang te krijgen in Amstelveen. Voor meer info wordt verwezen naar het Facebook-evenement of kan contact opgenomen worden met de bovengenoemde raadsleden.

Een exacte locatie voor de actieavond die tussen 19.00 en 21.00 wordt gehouden is er nog niet. Dat wordt later via Facebook bekendgemaakt.