Sportlaan twee weken niet bereikbaar via Beneluxbaan

AMSTELVEEN – Bij de kruising Sportlaan/Beneluxbaan wordt op het ogenblik druk gewerkt aan de nieuwe Amstelveenlijn. Daardoor zijn de Sportlaan-oost (van Beneluxbaan tot Alpen Rondweg) en Sportlaan-west (van Beneluxbaan tot Maarten Lutherweg)  van donderdag 1 t/m donderdag 15 augustus afgesloten.

Het autoverkeer voor de Sportlaan-oost wordt omgeleid via de Groenelaan en het autoverkeer voor Sportlaan-west kan via de Van der Hooplaan en de Keizer Karelweg rijden. Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) kunnen de kruising wel oversteken. Voor fietsers die willen doorfietsen loopt de omleiding via Marne (dit geldt tot en met eind 1e kwartaal 2020).

Daarnaast is tot 30 augustus het kruisingsvlak Sportlaan/Beneluxbaan nog dicht voor gemotoriseerd verkeer. Oost-west verkeer is hierdoor niet mogelijk. Rechts afslaande bewegingen zijn vanaf 15 augustus wel weer mogelijk, evenals het doorgaande noord/zuid verkeer op de Beneluxbaan. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Vanaf zaterdag 31 augustus kan het autoverkeer weer gebruik maken van het kruisingsvlak.

Foto: webcam Vital