Verdubbeling Bovenkerkerweg en via Gondel naar oostelijke Nesserlaan

AMSTELVEEN – De gemeente gaat met bewoners in gesprek over de verdubbeling van de Bovenkerkerweg. De weg wordt aangepakt voor een betere verkeersveiligheid en doorstroming. Ook draagt het project bij aan een betere luchtkwaliteit.

De gemeente wil met de  bewoners in gesprek om de zogenoemde voorkeursvariant voor de verdubbeling verder uit te werken. Voor Amstelveners uit verschillende gebieden worden gespreksavonden georganiseerd op 5, 10 en 12 september. In oktober volgt nog een algemene informatieavond.

In de voorkeursvariant komen verkeerslichten op het kruispunt Nesserlaan. Ook wordt het verkeer van en naar het westelijke deel van de Nesserlaan beperkt tot bestemmingsverkeer. Beide maatregelen komen de doorstroming en veiligheid ten goede. Het verkeer vanuit Nes aan de Amstel kan via een nieuwe verbinding tussen Gondel en de Nesserlaan van en naar Amstelveen rijden. Door de herinrichting van de kruising bij de Nesserlaan en de nieuwe verkeerslichten kan het verkeer ook veiliger van en naar het nieuwe Nationale Tennis Centrum en andere voorzieningen daar.

“Vanwege de impact van de aanpassingen gaan we graag in gesprek met de bewoners,” zegt wethouder Rob Ellermeijer. “De verdubbeling van de Bovenkerkerweg is noodzakelijk voor de verkeersveiligheid en betere doorstroming van het verkeer. De verdubbeling en aangepaste kruising draagt bij aan een veilige en soepele verkeersafwikkeling en betere ontsluiting van de Westwijk, het bedrijventerrein Legmeer en het Nationaal Tennis Centrum.”

Op de Bovenkerkerweg staan dagelijks files. In de ochtend is de file Amstelveen in. De file staat ver ten zuiden van de Burgemeester Wiegelweg. In de avond is de file Amstelveen uit. Na de verdubbeling van de weg zullen de files naar verwachting zijn opgelost.

Foto: Google Maps