Vermoedelijk handgranaat aangetroffen Lindenhof

AMSTELVEEN – Op de Lindenhof bij de Acacialaan is vermoedelijk een handgranaat aangetroffen. Op de foto’s is een klein zwart voorwerp te zien, vermoedelijk gaat het daarom.

De politie heeft de omgeving afgezet en doet onderzoek. Een woordvoerder kan de vondst van een handgranaat nog niet bevestigen en spreekt over een ‘verdachte situatie’. In een persalarmering van de politie werd gesproken over een schietpartij, maar dit bleek volgens de woordvoerder een alarmeringsfout.

Update 15.45:
De politie bevestigt de vondst van een mogelijk explosief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is onderweg voor nader onderzoek. Er worden vooralsnog geen woningen ontruimd. De politie vraagt wel nadrukkelijk aanwijzingen van de politie op te volgen.

Update 17.00:
Het explosief is door de Explosieven Opruimingsdienst onschadelijk gemaakt. De forensische opsporing van de politie doet onderzoek naar de herkomst van de granaat. Een motief voor de neergelegde handgranaat is vooralsnog onduidelijk. De afzettingen zijn opgeheven.

Foto’s: VTF