Vijf jaar geleden verloor Amstelveen zes bijzondere inwoners

AMSTELVEEN – Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat vlucht MH-17 uit de lucht werd geschoten. Aan boord waren 298 mensen waarvan 193 Nederlanders. Niemand overleefde de ramp. Zes passagiers kwamen uit Amstelveen: Vier leden van de familie Gunawan, Helen Borgsteede en haar partner Frank van der Weide.

De familie Gunawan
Irene Gunawan
wilde met haar man Hadiono en hun twee kinderen Cherryl en Darryl graag naar haar familie op de Filipijnen om haar familie te bezoeken. Ze maakte zich zorgen om haar familie na de tyfoon Glinda. Het gezin wilde eerder vertrekken, maar hun vlucht was volgeboekt. Ze konden nog mee met vlucht MH17. Vader Hadiono werkte bij Malaysia Airlines en kon nog wat regelen.

Moeder Irene werkte bij de Albert Heijn aan de Brink. Ze was net als haar man muzikaal en samen zaten ze vroeger in een band. Zij zong en drumde en hij speelde bas.

Hun 14-jarige dochter Sherryl stond altijd met een glimlach op de fruitafdeling van de Spar. Ze was aan het sparen voor een ticket naar het WK Streetdance in Schotland.  Hiphop en dance waren haar passie. Ze was lid van dansgroep Dance Tech van Sportschool Buenting. Iedereen denkt nog met elke choreografie, elk optreden en elke overwinning aan Sherryl.

Ook haar oudere broer Darryl, die ook op het Hermann Wesselink College heeft gezeten, was gek van muziek. Hij was naast zijn studie geneeskunde aan de VU dj. Onder de naam DJ Darryl Dwight werd hij op zijn vijftiende gekozen tot beste dj van de Kunstbende DJ Contest. Hij werd een begrip in de scene en gaf dj-les. Hij was een inspirator, zo ook voor Martijn Garritsen, beter bekend als Martin Garrix. Samen produceren ze één van Garrix’ eerste platen ‘Out of the Earth’. Iedereen die Darryl kende roemde zijn vrolijkheid en hart voor mensen die het moeilijk hadden.

Helen Borgsteede
De 37-jarige Helen Borgsteede was lerares op basisschool De Cirkel  aan de Orion in Middenhoven. Ze reisde graag met haar partner Frank naar verre en exotische landen. De leerlingen waren gek op hun juf. Helen werd onder meer beschreven als een ‘warme juf’ en een ‘lief mens’.

Frank van der Weide
De ondernemende en humorvolle Frank van der Weide was de partner van Helen Borgsteede. Hij was de laatste jaren manager IT Infrastructuur bij WPG Uitgevers. Frank en Helen waren beiden lid van de Buitenveldertse korfbalvereniging Triaz. Frank speelde in de hoofdklasse en is ook bestuurslid geweest. Op de website van Triaz stond te lezen: “Triaz verliest niet alleen twee betrokken leden van het eerste uur maar vooral twee aimabele mensen. Op dit soort momenten is het leven niet eerlijk.”

Foto: In het Van der Togt-museum werden de MH-17 slachtoffers in 2015 herdacht met een kunstwerk van zonnebloemen.