Weinig tot geen Amstelveense slachtoffers lachgas

Sebastiaan ter Burg

AMSTELVEEN – Voor zover bekend zijn er geen Amstelveners overleden door het gebruik van lachgas. Dat blijkt uit het antwoord op schriftelijke vragen van de partij Actief voor Amstelveen (AVA). De partij maakt zich grote zorgen over het gebruik van lachgas dat meestal via ballonnetjes en slagroompatronen wordt gebruikt. Overigens zijn er voor zover bekend ook landelijk geen doden gevallen door het gebruik van lachgas.

Veelvuldig gebruik kan overigens wel een dwarslaesie veroorzaken. De AVA vraagt zich dan ook af of er Amstelveense slachtoffers zijn. Het antwoord burgemeesters en wethouders is duidelijk: “Hoewel wij met meerdere bronnen contact hebben gehad is ons niets bekend over jongeren in Amstelveen met een dwarslaesie veroorzaakt door lachgas.”

Tevens wilde de AVA meer weten over de verkoop van lachgas op Koningsdag aan de Amsterdamseweg. Volgens het college is de verkoper op informele wijze weggestuurd. Bestuurlijke handhaving tegen de verkoop van lachgas was/is op Koningsdag niet mogelijk volgens het college.

Foto: Sebastiaan ter Burg (CC BY 2.0)