Zomerworkshops Cobra’s Dieren Alfabet

AMSTELVEEN – In de schilderijen van Cobra kunstenaars kom je veel kleurrijke dieren en fantasiewezens tegen. De kunstenaars van Cobra waren geïnteresseerd in kindertekeningen, maar ook in poëzie en het schrift. Heel veel voorbeelden daarvan kan je zien in het Cobra Museum. In de zomerworkshops Cobra’s Dieren Alfabet nodigt het Cobra Museum kinderen én ouders uit om dieren en letters te bestuderen en creatief samen te werken.

In de workshop worden letters gemaakt met behulp van stencils. Daarna kan het avontuur beginnen: iedere letter verander je in een dier! Spinnen, vogels en slangen tekenen we in, achter of op de letters. Zo ontwerp je samen een uniek dierenalfabet. Het tekenen gebeurt met speciale Ecoline Brush pennen in de sprekende kleuren van de Cobra kunstwerken. Door toevoeging van water kan je met deze pennen hele mooie effecten bereiken.

Er zijn deze zomer vier workshop Cobra’s Dieren Alfabet op 20 juli, 3 augustus, 10 augustus en 17 augustus.

Ze duren ongeveer anderhalf uur en beginnen om 14.00 uur. Je kan natuurlijk ook ervoor en erna het museum bezoeken. De workshops zijn geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar en er doen maximaal 15 mensen aan mee zodat je lekker veel begeleiding krijgt.

Kosten: 12,50 per deelnemer (exclusief entreekosten, gratis entree met o.a. Museumkaart, Amstelveenpas en diverse andere passen).