5.000 euro schade door scheurend personeel valetparkingbedrijf

SCHIPHOL – Door toedoen van medewerkers van een valetparkingbedrijf dat op Schiphol opereert, is bijna 5.000 euro schade aan de auto van een vakantieganger toegebracht. Op de beelden, gemaakt door de dashcam van de auto en in handen van MAX vakantieman, is te zien en horen hoe medewerkers van het bedrijf de auto beschadigen. Maandag om 20.30 uur op NPO 1 besteedt MAX vakantieman aandacht aan de werkwijze van dit bedrijf.

In de video- en geluidsopnames is onder meer te zien hoe een valetparkingmedewerker opmerkt dat het begint te stinken in de auto. Naar eigen zeggen omdat de handrem er nog opstaat, en hij niet weet hoe deze er weer afgaat. Als de stank steeds erger wordt, besluit een medewerker de auto de wasstraat in te sturen. Dit gaat helemaal mis. De bestuurder negeert meerdere stoptekens en rijdt de auto langs een stel beugels, die duidelijk hoorbaar over het dak krassen. Uiteindelijk vindt de wasbeurt in de wasstraat nooit plaats.

Een dashcam is een steeds populairder wordende camera, die automobilisten kunnen plaatsen op het dashboard van hun wagen. De opnames, vaak gemaakt in de rijrichting van de auto, zijn bedoeld om bij schade bewijsmateriaal te kunnen aanleveren aan de verzekering. Bijvoorbeeld bij een botsing.

MAX vakantieman is maandag 5 augustus om 20.30 uur te zien op NPO 1.