Aanmelding voor conferentie ‘Amstelveen: Rookvrije gemeente’ geopend

AMSTELVEEN – De gezondheid van Amstelveners, en zeker van de Amstelveense jeugd, ligt het college van Burgemeester en Wethouders aan het hart. Roken, meeroken en de zogenaamde derde hands-rook zijn schadelijk voor de gezondheid. Kunnen opgroeien in rookvrije omgevingen, zoals sportvelden, schoolpleinen en speeltuinen, is belangrijk. Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) wil daarom organisaties, zoals vertegenwoordigers van onder andere scholen, sportverenigingen, en bedrijven uitnodigen voor de Conferentie ‘Amstelveen: Rookvrije gemeente’. Deze bijeenkomst is op dinsdag 1 oktober 2019 in ANNA. De start van de Stoptober-maand.

Dus ben jij werkzaam in het onderwijs, bij een sportvereniging of een Amstelveense organisatie of bedrijf? Kom dan naar de conferentie. Tijdens de bijeenkomst zijn er sprekers die ingaan op de impact van roken op de gezondheid, op de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ en op hoe je (kind)omgevingen rookvrij maakt. Ook kunnen de aanwezigen tips krijgen over het rookvrij maken van hun organisatie.
Sprekers tijdens de conferentie zijn: Prof. Dr. Karien Stronks (roken in lagere inkomensgroepen), Monique Wildbret (rookvrij MBO college), Wil Koot (rookvrije atletiek vereniging) en Bart de Wolf (Rookvrije generatie). Daarna wil de gemeente met de aanwezigen in gesprek over de mogelijkheden die zij zien en de belemmeringen die ze ondervinden bij het realiseren van rookvrije omgevingen. Er zijn vertegenwoordigers van onder andere scholen, kinderopvangorganisaties, sportverenigingen en bedrijven uitgenodigd die dit al voor elkaar hebben of er druk mee bezig zijn. Zo kan iedereen elkaar inspireren en van elkaar leren.

De conferentie is op dinsdag 1 oktober 2019 in ANNA (Voormalige Annakerk, Amsterdamseweg 22, 1182 HD Amstelveen). Het programma start om 15.00 uur en duurt tot ca. 17.30 uur. Het programma sluit af met een gezonde borrel. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan per mail via rookvrij@amstelveen.nl.