Afvalobers Jazz in het Dorp halen lege bekers op

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen en het organisatieteam van Jazz in het Dorp presenteren aanstaande zondag De Afval Obers. De Afval Obers serveren geen drankjes, maar komen juist lege bekers en ander afval ophalen. Doel is meer bewustwording voor gescheiden afvalinzameling en minder zwerfvuil. Ook tijdens evenementen.

Op speelse wijze vragen de obers bezoekers het afval in de daarvoor bestemde prullenbakken te gooien. De Afval Obers geven dus geen advies over de beste wijnen, maar over het op de juiste manier weggooien en scheiden van afval. Het afval wordt direct gescheiden op de speciaal ingerichte afval-dienbladen en later gescheiden opgeslagen in de opvallende Afval Bar. Zo kan het afval worden hergebruikt.

Wil Koot van Jazz in het Dorp: “Wij zijn als organisatie niet alleen verantwoordelijk voor een geslaagd feest maar ook voor het afval. We willen bijdragen aan een circulaire economie en het evenementenafval zoveel mogelijk scheiden. We hebben De Afval Obers gevraagd ons daarbij te helpen. Zij kunnen aandacht vragen voor het goed scheiden van afval en een deel van het afval gescheiden afvoeren. We hebben de gemeente gevraagd om samen de Afval Obers in te schakelen. Daar werd positief op gereageerd”.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Dit past helemaal in onze wens om een circulaire economie te stimuleren. Zo’n evenement waar veel Amstelveners komen is een uitgelezen kans om ook tijdens festivals aandacht te vragen voor het belang van afval scheiden. Daarom dragen we graag hieraan bij. Overigens zijn de ondernemers in het Oude Dorp zelf ook bezig om hun bedrijfsafval, waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn, gezamenlijk en beter gescheiden op te laten halen.”