Amstelveense kat na drie jaar terug bij baasje

AMSTELVEEN – Een Amstelveense kat is na drie jaar vermissing weer terug bij zijn baasje. Eind juli kreeg de Dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland een vraag binnen over een kat die al langere tijd bij de Orion liep. De medewerkers plaatsten een bericht op de Facebookpagina om te kijken of iemand de kat herkende. Helaas bleek het tot gister (11-8) niet mogelijk om te kijken of het dier gechipt was. Vandaag (12-8) lukte dat wel, met positief nieuws. Toen de chauffeur contact zocht met de eigenaar bleek het beestje al ruim drie jaar weg te zijn. 

Inmiddels is het dier veilig thuis bij de rechtmatige eigenaar en willen de medewerkers van de dierenambulance wel nog één ding kwijt:

“Hoe goed iedereen het ook bedoeld, is dit dus weer een geval waarbij de kat ergens eten kreeg en zelfs binnen sliep. Het toe-eigenen van een dier is strafbaar. Het blijft wel bijzonder dat als iemand al lange tijd een kat heeft toegeëigend, wij gebeld worden. Dit omdat het beestje wat mankeert. Als u een dier bij u houdt dan is het wel zo eerlijk dat u zelf met de kat naar de dierenarts gaat. Want als ze wat gaan mankeren dan is het ineens een vreemde kat of is degene geen eigenaar.
Er zijn zoveel katten vermist en die blijven vermist als ze ergens anders te eten krijgen. Ziet u een kat die u niet kent en al meerdere dagen bij u komt, bel ons. Wij checken dan of de kat gechipt is. Telefoonnummer is 0653315557.”

Bron: Dierenambulance de Ronde Venen/Amstelland