ASR verduurzaamt 126 appartementen in wijk Groenelaan

AMSTELVEEN – De bewoners van 126 appartementen in de wijk Groenelaan hebben ingestemd met de verduurzaming, verbetering en modernisering van hun woning. Meer dan zeventig procent van de bewoners ging akkoord met de renovatieplannen. De woningen aan de Rio Grande, Niagara en Missouri (flats Kringloop-zuid) zijn eigendom van ASR Dutch Core Residential Fund en gaan van EPA-label E/F/G naar A. 

De verduurzaming wordt gerealiseerd door het plaatsen van HR++ glas, diverse soorten isolatie en zonnepanelen. Verder worden de liften, balustrades en balkonhekken vernieuwd en de entrees gemoderniseerd. Met de plaatsing van gasabsorptiepompen kunnen de gebouwen in de toekomst gasvrij worden gemaakt. De werkzaamheden starten september dit jaar en zijn naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 afgerond.

Robbert van Dijk, fund director van ASR Dutch Core Residential Fund: “Wij kiezen voor ingrijpende verduurzaming zodat de appartementen uit 1973 aanzienlijk comfortabeler en energiezuiniger worden. Door de maatregelen worden de kwaliteit en toekomstbestendigheid van de appartementen en algemene ruimtes vergroot. Voor de bewoners betekent dit meer wooncomfort, een beter binnenklimaat en lagere maandlasten.

Foto: ASR