Bouw een grote raket of ruimtewezen in de bieb

AMSTELVEEN – In de zomervakantie staat het thema ‘de ruimte’ centraal in de Maakplaats van de bieb. Tijdens de maakworkshops op woensdag 14 augustus ga je aan de slag met het bouwen van een raket of een ruimtewezen.

Bouw een REUZE raket of ruimtewezen
Stapels karton liggen klaar om de tanden van de veilige kartonzagen in te zetten. Maak samen met je ouders een mooi ontwerp en zaag de benodigde onderdelen bij elkaar. Vervolgens zetten jullie de onderdelen vast met speciale schroeven zodat de raket niet uit elkaar trilt bij de lancering.
Ga je liever samen dan alleen op reis? Knutsel er dan ook nog een ruimtewezen bij! Lukt het je ook om hem te laten bewegen? Leeftijd 4-6 jr.

Woensdag 14 augustus, van 15:00 tot 16:00 uur | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Kosten: € 5,00 + €2,50 materiaal (leden) €10,00 + 2,50 materiaal (niet-leden).

Bouw je eigen ruimteraket
Wat heb je eigenlijk nodig om een raket te lanceren? In ieder geval een motor en brandstof. Vandaag is de ballon onze motor en de lucht onze brandstof en maken we een luchtraket. Test de raket en kijk hoe je hem zo ver mogelijk kunt lanceren. Hoe gaat jullie raket nog sneller? Welk team zat met hun voorspelling het dichtst bij de werkelijke afstand? Aan het einde van de workshop houden jullie een rakettenrace. Leeftijd 7-9jr.

Woensdag 14 augustus, van 13:30 tot 14:30 uur | Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Kosten: €5 (leden) €10 (niet-leden).

Meer informatie: Bibliotheek Amstelland