Bushman brengt zomerse reggae naar Amstelveen

 Dwight Marvin Duncan a.k.a Bushman had een belangrijk aandeel in de opkomst van de rootsreggae in Jamaica eind jaren negentig. Met zijn rijke, oprechte bariton-stem bieden zijn nummers een sterke aantrekkingskracht. Zaterdag 31 augustus staat hij op het podium van P60.

Al van jongs af aan is Duncan bezig met muziek. In zijn jongere jaren in kerkkoren en later als ‘selector’ voor Black Star Line sound system onder de naam Junior Melody. Hij lift later naar Kingston om dichter bij de bekende muziekstudio’s te zijn. Hier ontmoet hij beroemde producenten Steelie en Clevie, die onder de indruk waren van zijn warme bariton stem en al snel was daar “Grow Your Natty” en kreeg Duncan de naam Bushman (medicijnman).

Een vervolg-single, “Call the Hearse”, was een grote hit in Jamaica, die leidde naar Bushman’s debuutalbum, Nyah Man Chant, in 1997. Bushman blijft daarna albums uit brengen. Laatste wapenfeit is “Conquering Lion” (2018).

Zaterdag 31 augustus, aanvang 21.00 uur. Zaal open 20.00 uur. Meer informatie: P60

Dit is een Bring-a-friend concert waarbij je twee tickets voor de prijs van één krijgt.