Drie jaar cel voor grote fraudezaak Bloemenveiling Aalsmeer

AALSMEER – De 28-jarige Hagenaar Mohamed G.M. die bij zijn werkgever Royal FloraHolland in Aalsmeer in negen maanden tijd ruim 4,3 miljoen euro heeft weggesluisd en witgewassen, wordt daarvoor bestraft met drie jaar cel waarvan één jaar voorwaardelijk. Dit meldt mediapartner NH

De verdachte gokte met het geld via internet onder meer op uitslagen van sportwedstrijden. De rechtbank in Den Haag sprak over een ‘enorm bedrag’ dat hij ‘met volharding’ aan het bedrijf onttrok in 82 transacties. De man werkte op de financiële afdeling van het internationale bloemenveilingsbedrijf. Hij sluisde het geld weg met kunstgrepen in de boekhouding. Het begon met relatief kleine bedragen, met 182.000 euro als grootste overboeking.

Omdat de financiële afdeling betalingen van 100 miljoen euro per week behandelt, viel dat niet op. Het Openbaar Ministerie begon een onderzoek na signalen dat er ongebruikelijk grote bedragen van de rekening van de verdachte naar goksites gingen. Inmiddels heeft hij spijt betuigd en moet zich laten behandelen voor zijn gokverslaving. Ook moet het geld worden terug betaald. Als dit niet wordt gedaan doet kan hij maximaal één jaar celstraf erbij krijgen.