Een op de zes Amstelveense koopwoningen boven de miljoen euro

AMSTELVEEN – Ongeveer één op de zes aangeboden koopwoningen in Amstelveen heeft een prijskaartje van een miljoen euro of meer. Dat is ongeveer evenveel als het aantal te koop staande Amstelveense woningen onder de 400.000 euro. Op het ogenblik worden er 386 koopwoningen aangeboden in Amstelveen.

De duurste woning staat aan de Amsteldijk-Zuid. Voor een riante villa met klein binnenzwembad moet 6.500.000 euro worden afgetikt. Maar dan krijgt de nieuwe eigenaar wel beschikking over 650 vierkante meter woonruimte op een perceel van 2.470 m2.  De goedkoopste eengezinswoning is een voormalige huurwoning in de Westwijkse Fie Carelsenlaan die nu te koop wordt aangeboden. Voor een schamele 78m2 aan woongenot wordt 350.000 euro gevraagd.

Het goedkoopste appartement (serviceflats uitgezonderd) is te vinden aan de Marie Baronlaan in de wijk Bankras/Kostverloren. Daar wordt een tweekamerappartement  van 49m2 aangeboden voor 198.000 euro. Ook hier gaat het om een voormalige huurwoning. Het duurste appartement is een penthouse aan Wimbledonpark. Voor bijna twee miljoen euro krijgt de nieuwe eigenaar 345m2 woonoppervlak en een prachtig uitzicht.