Een rijtjeshuis voor 1,5 miljoen? In Amstelveen koop je dit

AMSTELVEEN – Het rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid van 1,45 miljoen euro is verkocht onder voorbehoud. Landelijk riep het huis veel verbaasde en verontwaardigde reacties op door de hoge vraagprijs. Het winnende bod zit niet ver onder de vraagprijs.

Kom je tegenwoordig met minder dan 1,5 miljoen echt niet verder dan een rijtjeshuis? Een kijkje in de Amstelveense woningmarkt leert dat je wel degelijk veel keus hebt. 

Amsteldijk Zuid 203A: €1.295.000
Een royale villa grenzend aan de Amstel met maar liefst 5.650 vierkante meter aan perceelruimte. Dit is zo’n 25 keer meer dan het Amsterdamse rijtjeshuis. Het huis heeft een stal voor kleinvee en achter in de tuin is een privé fruitkwekerij van ongeveer 100 vierkante meter.

Villa aan de Amstel. Foto: www.funda.nl

Wolfert van Borsselenweg 95: €1.500.000
Of  een beschermd monument op slechts tien minuten afstand van Amsterdam. Deze sfeervolle villa is gelegen aan één van de meest chique lanen van Amstelveen, Elsrijk. Aan de voorzijde heb je een vrij uitzicht over het park.

Villa gelegen middenin Elsrijk. Foto: www.funda.nl

Noorddammerlaan 101: €1.299.000
Ook is een karakteristieke vrijstaande woning nabij de Bovenkerkse Sint-Urbanuskerk en het Amsterdamse Bos een optie. Het huis heeft 8 kamers, een grote tuin en een dakterras.

Vrijstaande woning nabij Bovenkerkse Sint-Urbanuskerk en Amsterdamse Bos. Foto: www.funda.nl

Bovenkerkerweg 108: €1.295.000
Tot slot een vrijstaande woning midden in de Bovenkerkerpolder omringd door weilanden. Het huis heeft 2 badkamers, een aparte toilet en 5 slaapkamers. Ondanks de vrije ligging zijn er in de nabije omgeving meerdere uitgebreide winkelcentra te vinden.

Vrijstaande woning in Bovenkerkerpolder. Foto: www.funda.nl

De prijs van de gemiddelde verkochte woning in Amstelveen is 308.000 euro. Dat is een stijging van meer dan 7 procent ten opzichte van het afgelopen jaar. Het duurste huis dat in Amstelveen te koop staat bedraagt 6,5 miljoen euro. Dit is een vrijstaande villa met 2.470 vierkante meter aan perceelruimte gelegen aan de Amstel. Hier is ook een privé steiger te vinden met ligplaats voor een boot.