Eerst waarschuwing in raadhuis bij dragen gezichtsbedekkende kleding

AMSTELVEEN – Vanaf vandaag 1 augustus geldt het landelijke verbod op gezichtsbedekkende kleding. In overheidsgebouwen, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en het openbaar vervoer mag geen kleding gedragen worden die het gezicht onherkenbaar maakt. Ook in het raadhuis van Amstelveen is het verboden om gezichtsbedekkende kleding te dragen, meldt de gemeente op de eigen website.

Gezichtsbedekkende kleding is kleding die het gezicht onherkenbaar maakt. Bijvoorbeeld een bivakmuts, boerka, nikab, integraalhelm of een masker. Een hoofddoek, geschminkt gezicht en een pet vallen niet onder het verbod.

Medewerkers van de gemeente kunnen bezoekers aanspreken en wijzen op het verbod. In het uiterste geval kan de beveiliging de bezoeker vragen het raadhuis te verlaten. Als hij of zij dit niet doet, kan de politie worden gebeld.