Feestelijke viering Maatschappelijk Ontmoetingscentrum 50 jaar

AMSTELVEEN – Het gebouw van Maatschappelijk Ontmoetingscentrum, ook wel het MOC, bestaat 50 jaar. Om dat te vieren was het de hele dag feest en waren er allerlei activiteiten. Hierbij konden inwoners deelnemen aan activiteiten en ervaren wat er allemaal bij het MOC mogelijk is. Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen deed de aftrap.

Wijksteunpunt MOC is een plek waar tal van activiteiten worden gehouden voor inwoners uit de buurt. Het MOC is gevestigd aan de Lindenlaan in de wijk Keizer Karelpark in Amstelveen. Het wijkcentrum is sinds 1 januari samen gegaan met Buurtkamer Keizer Karelpark. Met het doel om nog meer activiteiten voor buurtbewoners te organiseren. 

Wethouder Van Ballegooijen: “Heel mooi om dit te vieren en zo ook de vrijwilligers en de activiteiten die ze organiseren in het zonnetje te zetten. Het MOC is echt een ontmoetingscentrum voor de hele buurt, waar inwoners langs kunnen voor informatie, advies, ondersteuning. Ook vinden er allerlei activiteiten plaats.”

Het gebouw heeft in die 50 jaar verschillende instellingen gehuisvest, het meest recent zijn het AMW Maatschappelijk Werk, Vita welzijn en advies, Stichting Cardanus. De huidige ‘bewoner’ op de begane grond is De Buurtkamer, een samenwerking tussen De Buurtkamer KKP en Participe. Op de etages zijn verschillende instellingen gehuisvest. Tijdens een wandeling door het gebouw kunt u herinneringen aan deze instellingen terugvinden.