Fietsers bejegenen voetgangers agressief bij de Alpen Rondweg

AMSTELVEEN – De fietsomleiding door de bouw van de Amstelveenlijn zorgt voor veel problemen bij de bewoners rond de Mont Blanc en Alpen Rondweg.

Fietsers en scooters nemen sindsdien een kortere route via het voetpad, waar geen fietsers zijn toegestaan. Wanneer de voetgangers hen daarop aanspreken, krijgen ze brutale antwoorden terug. Een wandelaar is zelfs in elkaar geslagen. Het probleem speelt al een lange tijd, maar nu krijgen de bewoners er eindelijk aandacht voor.

De gemeente Amstelveen kwam samen met de handhaving een kijkje nemen op het pad parallel aan de Beneluxbaan en werd daar opgewacht door een groepje omwonenden. Deze club bewoners vertegenwoordigen echter een veel grotere groep omwonenden die er last van ondervindt.