Film ‘BlackKkKlansman’ in Bieb Bios

AMSTELVEEN – Filmliefhebbers komen deze zomer aan hun trekken in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De Bibliotheek tovert regelmatig een ruimte om tot pop-up filmtheater en toont een mooie Art-house film. Woensdag 21 augustus is met ‘BlackKkKlansman’ de laatste film van dit seizoen te zien.

BlacKkKlansman is een Amerikaanse biografische misdaadfilm uit 2018, geschreven en geregisseerd door Spike Lee en gebaseerd op de autobiografie ‘Black Klansman’ van Ron Stallworth. De film volgt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth die succesvol de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado weet te infiltreren. Hij krijgt hierbij hulp van zijn partner Flip Zimmerman en klimt op tot het hoofd van de divisie. Samen proberen ze te voorkomen dat de KKK de controle over de stad krijgt.

Na afloop van iedere voorstelling wordt de film kort nabesproken. Kaartjes kopen voor deze bioscoop is niet nodig want de toegang is helemaal gratis. Naast het genieten van de mooiste films is dit ook een mooie kans om andere filmliefhebbers te ontmoeten. Let wel op dat je op tijd in de Bibliotheek aanwezig bent want het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie over de Bieb Bios en over andere zomeractiviteiten in de Bibliotheek vind je op: Bibliotheek Amstelland

Woensdag 21 augustus, van 11:15 tot 13:00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.