Forest Filmfestival: openluchtbioscoop in het Bos

AMSTELVEEN – Languit in het gras onder de sterrenhemel kijken naar de allermooiste films. Tijdens het Forest Filmfestival op vrijdag 6 en zaterdag 7 september kun je midden in de natuur gratis genieten van de films Into the Wild en Captain Fantastic. De openluchtbioscoop is een initiatief van filmplatform Cinetree en het Amsterdamse Bostheater. Elke film wordt ingeleid door een filmexpert van Cinetree.

Filmavonden in het bos
Het Forest Filmfestival is een vervolg van de succesvolle filmavonden die Cinetree eerder organiseerde in samenwerking met onder andere het Amsterdam Museum en de Hermitage. De programmering is ook nu weer in handen van Cinetree en bestaat uit twee titels die perfect passen bij de setting midden in het Amsterdamse Bos. “Er is niets leukers dan films kijken op bijzondere plekken. Zeker als de film aansluit bij de omgeving, dan ontstaat er iets magisch. Voor het Forest Filmfestival kozen we twee van onze favorieten; Into the Wild en Captain Fantastic. Beide films gaan over de zoektocht naar geluk, ver weg van de drukte van onze moderne beschaving. Tel daar de sterrenhemel en het Amsterdamse bos bij op en magie is gegarandeerd”, aldus Hanna Verboom, oprichtster van Cinetree.

Programmering
Op vrijdag 6 september kunnen filmliefhebbers genieten van Into the Wild, de door Sean Penn geregisseerde verfilming van het gelijknamige boek van Jon Krakauer. Deze bekroonde film vertelt het verhaal van Chris, een jonge student die zijn geluk wil vinden ver weg van de materiële wereld. Met muziek van Eddie Vedder (Pearl Jam) en de indrukwekkende beelden van de wildernis in Alaska, is dit een passende openingsfilm van het Forest Filmfestival.

Zaterdag 7 september staat Captain Fantastic op het programma. In deze voor een Oscar-genomineerde filmhit besluiten Ben en Leslie Cash zich terug te trekken in de diepe bossen van de Pacific Northwest om hun zes kinderen op geheel eigen wijze, ver van de beschaving, op te voeden. Een hartverwarmende film die de juiste vragen stelt, zeker op de locatie van het Forest Filmfestival.

Gratis toegang, languit in het gras of huur een strandstoel
Het festival is gratis toegankelijk. Voor wie niet in het gras wil liggen, is er de mogelijkheid om tot 24 uur voorafgaand aan de filmavond online een strandstoel te reserveren. Daar kun je ook alvast een volle picknickmand met lekkernijen bij bestellen.

Elke avond wordt afgetrapt met de vertoning van een portret uit de korte docuserie ‘Karakters’, een eigen productie van Cinetree. De hoofdfilm, later op de avond, wordt ingeleid door Hanna Verboom en andere filmexperts van Cinetree.

Tijden
19:00 Deuren open
20:00 Start programma
20:30 Introductie door filmexpert
21:00 (Sunset) Start film

Locatie
Amsterdamse Bostheater, Duizendmeterweg  7, 1182 DC Amstelveen. Meer info: www.cinetree.nl/forest