Funeraire wandeling over Zorgvlied

AMSTELVEEN – Marcel Bergen en Irma Clement (auteurs van ‘Wandelen over Zorgvlied’) geven op zondagmiddag 1 september een funeraire wandeling over begraafplaats Zorgvlied.

De twee uur durende wandeling gaat langs een groot aantal bijzondere historische en moderne graven die op Zorgvlied te vinden zijn. De auteurs geven uitleg bij de uitbundige funeraire symboliek uit de negentiende eeuw die is aangebracht op de rijksmonumenten van o.a. Oscar Carré (1891), Sophia Knoll (1890) en Adrianus Hartog van Banda (1873). Maar ook bij graven van bekende overledenen wordt stil gestaan.

Daarnaast vertellen de auteurs meer over de tuin- en parkaanleg en de monumentale bomen op de begraafplaats. Ook komen moderne aspecten van Zorgvlied aan de orde, waaronder het ondergrondse grafkeldercomplex ’t Lalibellum en het Crematorion.

Start wandeling: 14:00 uur (tot ongeveer 16:00 uur). Verzamelen bij de witte kantoorvilla, Amsteldijk 273.

Deelname 10 euro per persoon (inclusief koffie of thee). Reserveren bij Zorgvlied: (020) 540 49 27 of stuur een mail naar: zorgvlied@amstelveen.nl