Greenmap biedt overzicht recreatiemogelijkheden Amstelveen

AMSTELVEEN – Vanaf augustus is de eerste Amstelveense Greenmap te verkrijgen. Een Citymap waarmee inwoners en bezoekers het Amstelveense groen- en sport- en recreatiemogelijkheden kunnen verkennen. Op de kaart staan onder andere wandel- en fietsroutes aangegeven. En de typisch Amstelveense speelbadjes om met de kids op een zonnige dag eropuit te gaan.

Amstelveen is qua groenoppervlak een van de groenste gemeenten van Nederland. Wethouder Economische Zaken en Groen Floor Gordon: “Met deze kaart stimuleren we recreëren in het groen. In het Amsterdamse Bos dat in Amstelveen ligt, zijn maar liefst zes wandelroutes en een tal van horeca- en recreatiemogelijkheden. We zijn trots op onze heemparken, een Amstelveense uitvinding waarvan het Dr. Jac. P. Thijssepark en De Braak zelfs rijksmonumenten zijn. Ook voor podiumkunsten kun je midden in het groen terecht: in het Amsterdamse Bostheater en in Openluchttheater Elsrijk.”

Ophaallocaties Greenmap
De Greenmaps zijn in kartonnen displays verspreid over meer dan 40 locaties in Amstelveen. Zoals hotels, B&B’s, recreatiebedrijven, bibliotheek, Ziekenhuis Amstelland, raadhuis en ‘groene’ instellingen zoals het bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos. Ook een display in uw bedrijf? Stuur een mail naar r.heins@amstelveen.nl.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor onder andere recreatie, cultuur en bezienswaardigheden? Bekijk het volledige aanbod op www.amstelveen.nl/ervaar-amstelveen.