Haptotherapeut Bob Boot bespreekt presteren onder druk bij Blankevoort

AMSTELVEEN – Het nieuwe lezingenseizoen bij boekhandel Blankevoort start op donderdag 29 augustus. Haptotherapeut Bob Boot trapt af. Samen met Roel Klaassen en Robien Roet-Klaassen schreef hij onlangs het boek ‘Omgaan met druk’, waarvoor de auteurs spraken met tal van bekende toppresteerders.

Bob Boot is van oorsprong fysiotherapeut, daarna heeft hij aan de Vrije Universiteit te Amsterdam psychologie en gezondheidswetenschappen aan de faculteit Bewegingswetenschappen gestudeerd en later de opleiding voor haptotherapie gevolgd. Naast zijn werk als haptotherapeut in zijn eigen praktijk in Amstelveen geeft Bob communicatietrainingen in het bedrijfsleven en is hij betrokken bij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van haptonomie en haptotherapie. Een van de specifieke terreinen van zijn werk is het begeleiden van topsporters en anderen die onder grote druk moeten presteren. Eerder schreef hij onder meer Haptonomie, een kwestie van gevoel en Mannen van 50: Krampachtig jong blijven of goed ouder worden.

‘Omgaan met druk’ bevat behalve verhalen uit de praktijk handvatten hoe je zelf beter om kunt gaan met de druk in je eigen leven, gebaseerd op de grondslagen van de haptonomie (de wetenschap van het menselijk gevoelsleven). Het doel is om druk niet langer alleen maar als iets negatiefs te zien. Echte topprestaties kunnen we namelijk alleen leveren wanneer er sprake is van enige druk.

De bijeenkomst begint om 20:00 uur en zal idealiter een interactief karakter hebben. Inloop vanaf 19:30 uur. Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via een mail naar: boekhandelblankevoort@planet.nl of telefonisch: 020 6455694.