‘IJssalon moet economie én levendigheid Oude Dorp versterken’

AMSTELVEEN – Alweer een nieuwe ijssalon in Amstelveen? Jawel, sinds zondag kan er ook in het Oude Dorp een ijsje of koffie worden gekocht bij een speciaalzaak. Wethouder Floortje Gordon was aanwezig om de opening van Gia Gelato te verrichten. Overigens niet te verwarren met Gio Gelato die op het Amstelveense Stadsplein is gevestigd.

De ijssalon word gerund door de twee Amstelveners Danilo Gianotta (bekend van Abina) en Tawros Aslanjan (horeca-ondernemer en D66-raadslid) en is gevestigd tussen Café Thijs en snackbar Prinses. De Amstelveense ondernemers willen volgens een gemeentelijk persbericht met hun zaak een verdere impuls geven aan de ontwikkeling van het Oude Dorp.

Lees ook: Naast Febo nu ook ijssalon bij Loogman Tanken & Wassen

Wethouder Floor Gordon: “De afgelopen tien jaar heeft het Oude Dorp zich ontwikkeld tot een hotspot waar Amstelveners graag komen voor het cultuur-, horeca-, en winkelaanbod. Met een kwalitatief hoogwaardige uitstraling draagt Gia Gelato bij aan een verdere versterking van de lokale economie én levendigheid in het Oude Dorp.”

“Het college ziet het Dorp graag als bruisende ontmoetingsplek en ondersteunt deze initiatieven van harte. Het is mooi om te zien dat deze Amstelveense ondernemers ook direct de samenwerking zoeken met andere lokale ondernemers. Wij wensen ze dan ook veel voorspoed toe en goede zaken,” aldus de wethouder richting de twee ondernemers die hun zaak ook in de winter geopend houden.

Overigens is Aslanjan niet het enige raadslid dat een horecabedrijf in het Oude Dorp bestiert. Remco Snoek van de VVD runt samen met zijn vrouw The Winekitchen en The Winekitchen at sea.