Jeroen Windmeijer over nieuwe thriller De offers bij Venstra

AMSTELVEEN – In het kader van Lezers & Schrijver komt ‘de Dan Brown van de Lage Landen’ Jeroen Windmeijer op zaterdag 7 september naar boekhandel Libris Venstra. Op 13 augustus jl verscheen zijn thriller De offers. Windmeijer bespreekt en signeert zijn nieuwe boek.

Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) weet feit en fictie op onnavolgbare wijze met elkaar te verbinden. Hij vindt witte vlekken in de Bijbelse en wereldgeschiedenis en kleurt deze op overtuigende wijze in.
Eerder schreef hij de thrillers De bekentenissen van Petrus, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot, die met veel enthousiasme werden ontvangen.
In zijn nieuwe thriller De offers opent hij de anders zo gesloten wereld van de Boliviaanse hoogvlakten.

Over De offers
In een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer worden in korte tijd drie kinderen vermoord.
Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht.
De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken.
Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen?
Wat waart er rond in de mistige toppen van de Andes?

In Latijns-Amerika is het christendom, dat de rooms-katholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst.
De indianen zien Moeder Aard als een zorgzame moeder die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden.
Maar soms is een wel heel groot offer nodig …

Zaterdag 7 september, 13.00 -1 4.30 uur. Boekhandel Libris Venstra. Vrije toegang. Aanmelden niet verplicht, wel praktisch via info@venstra.nl of 020-6419880

Voor meer informatie zie www.venstra.nl/activiteiten