Kamermuziekseizoen opent met Bach door Uriël Ensemble

OUDERKERK A/D AMSTEL – Het Uriël Ensemble opent op zondag 8 september in de Amstelkerk de concertserie 2019-2020, geprogrammeerd rond de meestercomponist Johann Sebastian Bach. Een serie als zoektocht naar de invloed van Bach op andere componisten. Prachtige muziekwerken van Bach, werken van bekende en minder bekende componisten staan op het programma.

Het openingsconcert bestaat uit de Cellosonate van Bach Nr 2 in D, Vioolsonate van Mozart en Pianokwartet opus 47 van Schumann.
In de loop van de geschiedenis zijn de sonates van Bach, oorspronkelijk voor gamba geschreven, op diverse instrumenten gespeeld. Nadat de gamba als instrument in vergetelheid was geraakt, werden ze massaal uitgevoerd op cello en piano.
Robert Schumann bereikte in 1842 op 32-jarige leeftijd zijn hoogtepunt en schreef een aantal bijzondere kamermuziekstukken waarvan het pianokwartet opus 47 als meest succesvol wordt beschouwd. Het briljante vierde deel schreef Schumann als hommage aan de door hem hooggewaardeerde Bach.
Bij de premiere speelde Wolfgang Amadeus Mozart zijn eigen pianopartij uit het hoofd, hij had alleen tijd gehad om de vioolpartij uit te schrijven. Ondanks de haast waarin de sonate zou zijn gecomponeerd, is het een van de mooiste van zijn vioolsonates.

Musici: Marijn Mijnders viool, Roland Krämer altviool, Yke Viersen cello en Mitsuko Saruwatari piano.

Zondag 8 september, aanvang 15.00 uur – Amstelkerk, Ouderkerk a/d Amstel. Entree: 23,50; reserveren via: reserveerskda@gmail.com
www.kamermuziekdeamstel.nl