Kinderprogramma Jazz In het Dorp bekend

AMSTELVEEN – Zondag 1 september 2019 is het weer zover: Jazz In Het Dorp te Amstelveen. Nu het eendaagse festival dichterbij komt maakt de organisatie ook het kinderprogramma bekend. Om 14.00 uur is Dirk Scheele weer van de partij om de speciale kinderactiviteiten af te trappen. Hij zal spelen op het Dorpsplein. Ook MrLuca is dit jaar één van de gasten die een optreden zal verzorgen. Allebei de optredens zijn vanzelfsprekend gratis te bezoeken. 

Dirk neemt je mee op reis met zijn leukste zomerliedjes zoals Hoge bergen verre landen, Vroem Vroem, Een zonnebril en Springen als een dolfijn. Er kan gedanst worden als een Spaanse danseres of rondlopen als een beer. Dirk zal ook verzoeknummers spelen.

MrLuca – jazz voor kinderen Vreemde Eenden- is de tweede theatervoorstelling die leuk is voor kinderen. Na het succes van ‘Waarom? Daarom!’ gingen de jonge vaders van MrLuca aan de slag met het schrijven van nieuwe liedjes. Het resultaat: vijftien nieuwe jazzliedjes met gekke, spannende of vrolijke teksten over de belevenissen van Luca. Zie jij ook wolkdieren? Droom je wel eens van vliegen met een luchtballon? En waarom staat die kabouter zo alleen in de tuin? MrLuca speelt twee swingende voorstellingen (om 15.30 tot 16.30 uur en om 17.30 tot 18.30 uur) op het kinderpodium in de Rabo KidsCorner achter de kerk op het Dorpsplein. De Rabo KidsCorner is geopend van 15.00 tot 18.30 uur.

Leef je uit in de Rabo KidsCorner: Springen op het springkussen, schminken, ga op de foto met PinPin of geniet van een suikerspin; je hoeft je geen moment te vervelen. Ook dit jaar is Rabobank Amstel en Vecht de trotse hoofdsponsor van het kinderprogramma. Wil je meedoen aan de activiteiten? Dan kunnen de aanwezige kinderen een strippenkaart kopen voor twee muntjes.

Ugur Pekdemir, directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht: “Het is mooi om te zien hoe kinderen onbevangen kunnen genieten van muziek. Gevoel voor muziek begint jong. Daarom zijn we blij om Jazz in het Dorp weer te kunnen steunen. In de Rabo KidsCorner staan prachtige activiteiten gepland, we hopen dat veel kinderen er een bezoekje brengen en wij hierdoor op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan hun muzikale ontwikkeling.”

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: https://www.jazzinhetdorp.nl//index.html