Lichaam en geest in balans tijdens wandeling Botanische Tuin Zuidas

ZUIDAS – Het ontspannende effect van de natuur in de stad is te ervaren tijdens de eerste Paradijs Wandelingen in de Botanische Tuin Zuidas te Amsterdam op zondag 8 september en zondag 6 oktober van 12:00 tot 13:30 uur.

Lichaam en geest in balans
Paradijs Wandelingen is gebaseerd op de uitgangspunten van ‘shinrin-yoku’: een vertragende wandeling in de natuur waarbij je al je zintuigen inzet om de natuur van dichtbij te ervaren. Tijdens een Paradijs Wandeling krijgen de deelnemers oefeningen aangereikt om de zintuiglijke waarneming te versterken. Door de veelheid aan natuurlijke
vormen, kleuren en geuren binnen te laten komen, komt het zenuwstelsel tot rust en lichaam en geest in balans.

Gezond in de stad
Shinrin-yoku, Japans voor bosbaden, wint ook in Europa steeds meer terrein. Het is wetenschappelijk bewezen dat shinrin-yoku een positief effect heeft op lichaam en geest. Een onderdompeling in de natuur kan het immuunsysteem versterken, bloeddruk- en cortisol verlagend werken en het algehele welzijnsgevoel versterken. Om dat effect te
bereiken hoef je niet naar het bos, dat kan ook in de stedelijke natuur. Paradijs Wandelingen maakt de ervaring van een bosbad mogelijk in de groene oases van de stad.

Informatie en aanmelden
Aanmelden voor de Paradijs Wandeling in de Botanische Tuin Zuidas via: paradijswandelingen@gmail.com. Per wandeling is plaats voor maximaal acht personen. Bij slecht weer wordt een nieuwe datum ingepland.
Locatie: Botanische Tuin Zuidas, Van der Boechorststraat 8, Amsterdam
Data: Zo. 8 september en Zo. 6 oktober 2019
Tijd: 12:00 – 13:30 uur
Prijs: € 15,- euro per wandeling (incl. thee en donatie aan de tuin)

Over Paradijs Wandelingen
Paradijs Wandelingen is een initiatief van Khing Njoo en Angela Evenhuis. Zij ontwikkelden Paradijs Wandelingen speciaal voor het verstedelijkt gebied. Khing Njoo -(huis)arts niet praktiserend – heeft een bedrijf Studio Zachte-kracht, waar zij lessen in meditatie en qigong op taoïstische basis geeft. Angela Evenhuis zet zich via Partner4Impactin voor projecten en organisaties met een positieve maatschappelijke impact, o.a. als projectinitiator en -coördinator.