Martin Garrix stijgt op lijst best verdienende dj’s ter wereld

AMSTELVEEN – Het is komkommertijd en het mondiaal bekende zakenblad Forbes voorziet ons dan altijd van een lijstje waarin de best betaalde dj’s van de wereld staan. En laat daar nou net een Amstelvener genoemd worden. Inderdaad: Martin Garrix alias Martijn Garritsen. Ook in 2018 heeft de beste dj van de wereld namelijk een aardig bedrag binnengeharkt volgens Forbes: 19 miljoen dollar. Hij bezit daarmee de zevende plek in een lijst die wordt aangevoerd door het Amerikaanse duo The Chainsmokers. Vorig jaar stond Garrix nog tiende op de lijst.

Garrix verdient dit bedrag niet alleen met plaatjes draaien. De 23-jarige Amstelvener produceert ook veel songs en maakt daarnaast nog remixes. Volgens het Nederlandse Quote heeft de dj een vermogen van 28 miljoen euro.

Overigens liet Garrix onlangs tegenover Gracia weten dat hij ook weleens blij is met gewoon vrije tijd. De Amstelvener is al bijna acht jaar onafgebroken op tournee en moest onlangs pas op de plaats maken toen hij tijdens een optreden zijn enkelbanden scheurde. “Nu had ik opeens zes weken de tijd om in mijn studio aan de slag te gaan. Ook had ik tijd om eens goed te gaan nadenken. En om dingen te doen waar ik normaal gesproken mezelf de tijd niet voor gun. Zoals gewoon eens helemaal niets doen, bijvoorbeeld.”

“Het was nu fijn om van mijn huis een echt thuis te kunnen maken. Je kunt zeggen dat mijn ongeluk een geluk bij een ongeluk,” aldus de dj die tegenwoordig in Amsterdam woont.

Foto: Web Summit (CC BY 2.0)