Ontmoetingscentrum MOC in Keizer Karelpark viert 50-jarig jubileum

AMSTELVEEN – Op vrijdag 30 augustus bestaat het Maatschappelijk Ontmoetingscentrum (MOC) in Keizer Karelpark precies 50 jaar. Om dat te vieren zijn er de hele dag feestelijke activiteiten voor buurtbewoners, vrijwilligers en andere gasten.

Het gebouw werd in september 1969 opgeleverd aan de Lindenlaan 75, en speelt al jaren een belangrijke rol in het welzijnswerk. Nu hoort het MOC bij welzijnsorganisatie Participe Amstelland. Vooral de benedenverdieping is bekend in de buurt vanwege de activiteiten en cursussen die er al jaren worden georganiseerd. Dat gebeurt tegenwoordig in samenwerking met de Buurtkamer aan de overkant.

In totaal zijn er meer dan 40 vrijwilligers dagelijks in touw om het ontmoetingscentrum draaiende te houden. De enige betaalde kracht is beheerder Elly Zaal. “Onze bezoekers zijn nu voornamelijk ouderen. We willen de komende tijd proberen meer kinderen aan te trekken met bijvoorbeeld een knutselclub, bingo en een kinderdisco.”

Wethouder Marijn van Ballegooien van Welzijn en Zorg, Elena Nabatova (Participe) en Paul Stolwijk (Buurtkamer KKP) openen op 30 augustus om 10.00 uur de expositie over pionier Theo Janssen die het wijkgebouw heeft gesticht. Rudolph Boshuizen geeft een toelichting en vertelt een paar pakkende anekdotes.

Russisch dansen

In de grote zaal in het MOC is er die dag ruimte vrijgemaakt voor sjoelen en koersbal. Er zijn ook gratis proeflessen Beweging of Grieks en Russisch dansen, vrij dansen en Line Dance. Bezoekers kunnen voor kaartleggen en helderziende waarnemingen terecht bij Truus Kint. Een consult van een kwartier aan de hand van een vraag of foto.

Het creatieve programma start met Schilderen met Daniel. Er zijn proeflessen Nederlands en Engels of Nederlands voor laaggeletterden. Cursusbureau Participe Amstelland is aanwezig voor informatie en het inschrijven voor diverse cursussen.

Teken- en knutselworkshops

Van 15.00 – 17.00 is er een Kinderprogramma: Sportbedrijf Amstelland organiseert sportactiviteiten, de Kindervakantie Kamer is open met teken- en knutselworkshops en er is een springkussen.

Tijdens deze feestdag is er een zogenaamde fun fotostudio: er wordt een gratis trucagefoto gemaakt van bezoekers die mee naar huis kan als blijvende herinnering aan deze feestelijke dag.

Om iedereen van eten en drinken op de dag te voorzien, ontvangen alle bezoekers een strippenkaart. Tijdens lunchtijd worden broodjes en internationale hapjes geserveerd en er zijn ook poffertjes.

50 jaar MOC is gesponsord door: Stichting Stinak, Stichting Theo Janssen MOC, Stichting Egmana, corporatie Eigen Haard en het Amstelveenfonds. Het volledige programma is verkrijgbaar in het MOC, Lindenlaan 75 en is te downloaden via MijnAmstelveen.