Ruim tweehonderd belangstellenden voor gratis tramritje BBA

AMSTELVEEN – Ruim tweehonderd belangstellende hebben zaterdag gebruik gemaakt om een gratis ritje te maken op de Museumtramlijn. De gratis ritjes werden mogelijk gemaakt door de lokale politieke partij BurgerBelangen Amstelveen (BBA).

Volgens BBA viel het op, dat in de middag -toen men juist een terugval in de belangstelling verwachtte als gevolg van het warme weer- Amstelveense expats massaal met hun kinderen naar de trams kwamen. “Heel druk”, vonden de tramconducteurs van beide wagens. ”Meer dan op een normale zondag,” aldus de trambestuurders.

Voor de politieke partij was het belangrijk zoveel mogelijk Amstelveners te ontmoeten in een plezierige sfeer en daarbij  van hen te vernemen wat men van Amstelveen vindt en vooral wat kan  worden verbeterd. Schiphol en openbaar vervoer scoorden hoog op het ergernissenlijstje. Fractielid Jacqueline Solleveld: “We hebben leuke en interessante mensen ontmoet waarmee goede gesprekken konden worden gevoerd.”

Fractievoorzitter Ruud Kootker zei na afloop: Dit geeft een enorme spin off. We zijn goed overgekomen, dit praat zich door en werkt door.  Veel mensen hebben de ergernisformulieren ingevuld,  daarmee moeten we aan de slag. Aan de andere kant viel me  ook op, dat veel Amstelveners heel tevreden zijn over hun gemeente.”

Foto: BBA