Russische musici openen nieuw concertseizoen Kruiskerk

AMSTELVEEN – Het nieuwe seizoen met Kruiskerkconcerten begint op zondag 1 september. Voor dit openingsconcert zijn twee Russische musici uitgenodigd.

De Russische hoboïst Vladimir Skliarenko en pianiste Elena Lelchuk verzorgen het openingsconcert. Beiden traden al eerder (2016) met succes in de Kruiskerk op. Toen bekend werd dat ze in september een tournee door West-Europa zouden maken, zijn ze uitgenodigd voor dit openingsconcert. Ze worden bij enkele composities ondersteund door organist Peter Ouwerkerk die hen heeft leren kennen op een van zijn concertreizen in Oost-Europa.
Onder de titel Classical Secrets hebben de Russische musici een aantrekkelijke mix samengesteld van bekende en minder bekende werken van Vivaldi, Mozart, Bellini, Grier, Grovlez, Rodrigo en Løvland.

De aanvang van dit gratis toegankelijke koffieconcert is om 12.00 uur. De kerk is open vanaf 11.30 uur. Het concert duurt een uur. Na afloop is er een deurcollecte om de voortgang van deze maandelijkse koffieconcerten te kunnen bekostigen. Meer informatie op www.kruiskerk amstelveen.nl.

De Kruiskerk is een van de weinige plaatsen in Amstelveen waar regelmatig concerten met klassieke muziek worden gegeven. De akoestiek van de kerk leent er zich bijzonder goed voor. Ook in het komende seizoen zijn er weer vrij toegankelijke koffieconcerten die maandelijks op een zondag om 12.00 uur worden gehouden.