Tentoonstelling 50 jaar glas aan de Rietveld Academie in Van der Togt

AMSTELVEEN – De expositie ’50 jaar glas aan de Rietveld Academie’ in Museum Jan van der Togt viert het vijftigjarig bestaan van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie en toont topstukken uit de vaste collectie en nieuwe werken van jong talent. De tentoonstelling is van 3 september t/m 13 oktober 2019 te zien.

De glasafdeling van de Rietveld Academie was de eerste in Europa en is nog steeds een van de belangrijkste glasopleidingen ter wereld. Een toonaangevende opleiding die grote namen voortbracht: van gevestigde namen als Mieke Groot, Richard Meitner en Bert Frijns tot pas afgestudeerden Yuna Choi en Aleksi Marjamaa. De Academie daagt studenten uit om experimenteel en vernieuwend te zijn en om zich met het materiaal buiten de grenzen van het vakgebied te bewegen. Bij recent afgestudeerden staat het materiaal glas centraal, gecombineerd met andere media en materialen.

De tentoonstelling 50 jaar glas aan de Rietveld Academie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Jens Pfeifer, het huidige hoofd van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen. Tel.: (020) 641 57 54. www.jvdtogt.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.